جمهوری قبرس کشوری است جزیره ای در شرق دریای مدیترانه که پایتخت اش نیکوزیا نام دارد و عضو اتحادیه ی اروپا نیز میباشد. این کشور به دو بخش تقسیم میشود. بخش شمالی قسمت ترک نشین و بخش جنوبی قسمت یونانی نشین اند، بنابراین هر دو زبان ترکی و یونانی زبان های رسمی محسوب میشوند، با این وجود همه ی مردم به زبان انگلیسی هم تسلط دارند. جمهوری قبرس به شش استان تقسیم شده است و جمعیت این کشور حدود ۱ میلیون نفر است، واحد پول آن نیز یورو میباشد. آب و هوای این جزیره شامل تابستان های گرم و خشک و زمستانهای معتدل است . ۷۸% مردم قبرس پیرو دین مسیحیت و ۲۰ درصد آنها پیرو دین اسلام هستند.
اقتصاد کشور قبرس از آغاز مبتنی بر نظام بازار آزاد بوده است. صادرات عمده این کشور شامل: محصولات کشاورزی (گندم، جو، سیب زمینی و مرکبات) میوههای مختلف، تنباکو، محصولات صنعتی، انواع پوشاک، کفش و صنایع دستی بودهاست. واردات عمده نیز شامل: مواد خوراکی، دام زنده، نفت و فراوردههای شیمیایی میباشد. توریسم، منبع درآمد مهمی برای قبرس محسوب میشود. میانگین درآمد سرانه ی سالیانه هر خانوار در این کشور حدود ۳۰ هزار دلار است.
در سالهای اخیر این کشور دچار بحران اقتصادی شدیدی شد، این موضوع باعث افزایش بیکاری در این کشور شد و درصد آن را به ۳۲% افزایش داد، بنابراین یافتن کار مناسب برای نیرو ی خارجی، میتواند چالش برانگیز باشد. اما با این وجود، اگر علاوه بر زبان انگلیسی، کمی زبان ترکی و یونانی هم فرا بگیرید و در رشته هایی همچون مهندسی برق، سرمایه گذاری بین الملل، IT و ارتباطات، تحصیلات عالیه ی دانشگاهی، مهارت و سابقه ی کار داشته باشید میتوانید در این کشور کار پیدا کنید. علاوه بر اینها صنعت توریسم نیز همیشه جای برای کارجویان خارجی دارد.
کارجویان باید قبل از ورود به این کشور و بعد از دریافت نامه ی موافقت استخدام برای ویزای کار اقدام کنند، البته بخش اعظمی از این کار توسط خود شرکت استخدام کننده انجام میشود.
با وجود همه ی اینها این کشور هم در برخی زمینه های علمی و فنی با کمبود نیروی ماهر روبرو است، از این رو به استخدام نیروهای خارجی روی آورده است.
در قبرس برخی مشاغل کارآیی و کشش دارند و برخی مشاغل دیگر کم رونق هستند. اگر بخواهم لیستی تهیه کنیم، ترجیح می دهیم آنهایی که رونق دارند را بنویسیم. فراموش نکنید قبرس کشور کوچکی است و نباید آنرا با کانادا و استرالیا و آمریکا مقایسه نمود. البته این را هم بگویم که نکات مثبتی هم گاهی نسبت به این کشورها دارد.
برای فردی که به طور قانونی اجازه اقامت در قبرس را داشته باشد، مجوز کسب و کار به صورت خودکار صادر می شود. یعنی کسی که خانه ای می خرد و یا با یک قبرسی ازواج می کند. مجوز کار استخدامی، شما با داشتن یک ملک در قبرس اجازه کار به صورت استخدامی در این کشور را نخواهید داشت. ولیکن چنانچه شما شرایط لازم به منظور کسب اقامت قبرس را دارا باشید می توانبد به کمک قوانین حاکم بر کشور قبرس در خصوص اقامت و اجازه کار، مجوز کار در قبرس را کسب نمایید. ضمن اینکه در این حالت شما نیاز به آشنایی کامل به زبان انگلیسی و ارایه و ترجمه مدارک تحصیلی و سوابق کاری موثق خواهید داشت.
گرفتن اقامت موقت و دائم در اروپا همانند سایر کشورها در سراسر جهان، تابع یک سری مقررات و ضوابط است که با رعایت آنها می توان اقدام به اخذ اقامت نمود. چنانچه فردی اقامت موقت اروپا را کسب نماید، به شرط دارا بودن شرایط لازم می تواند این اقامت را تمدید نماید و پس از سه سال موفق به کسب اقامت دائم قبرس گردد. افرادی که اقامت دائم را از این طریق کسب نمایند، مجاز هستند تا برای دریافت پاسپورت اروپایی خود اقدام نمایند که البته این امر مستلزم طی شدن زمانی حدود پنج سال پس از گرفتن اقامت دائم می باشد.
مشاغل مالی، مشاغل توریستی، مشاغل کشاورزی و دامداری ، ساخت و ساز مسکن، تجارت از جمله فعالیت ها ی موثر و مفید در کشور قبرس می باشد. قبرس با داشتن ۶ میلیون مسافر توریست در سال که عمدتا از اروپا هستند، بهترین محل برای مشاغل توریستی است. هتل داری، رستوران، مراکز تفریحی، اجاره خانه و ماشین و غیره، آژانس مسافرتی، ورزشهای دریایی، فروشگاه های توریستی، صرافی های بین المللی و بسیاری مشاغل دیگر که در ارتباط با توریسم و گردشگری باشند.
قبرس با داشتن بزرگترین بندر ترانزیت کالا در مدیترانه یعنی لیماسول، محل مناسبی برای شرکت های تجارتی و صادرات و واردات است. کشاورزی و دامپروری در زمینه هایی مانند جو، زیتون، سیب زمینی و مرغ و خوک و گوساله در کشور قبرس حمایت می شوند و رونق خوبی دارند. مشاغل خدمات مالی یکی از بهترین و پر کشش ترین کارهادر قبرس می باشد. مشاغلی مانند حسابداری و موسسات حسابداری، حقوق تجارت و موسسات مالی از جمله فعالیت های این کشور به حساب می آیند، ساخت و ساز املاک و پروژه های ساختمانی نیز رونق خوبی در قبرس دارند.
Construction
Electrical Engineering
Mechanical Transport Engineering
Chemical Engineering
Civil Engineering
Health care
Doctors
Accounting and finance
Mining
Agriculture
ICT professionals
Nurses
University and higher education teachers
Administrative secretaries
Business services agents
اقتصاد قبرس
اقتصاد در جمهوری قبرس با جمعیتی حدود ۸۰۰ هزار نفر مبتنی بر اقتصاد بازار است که بخش اعظم آن مربوط به خدمات بوده به گونهای که نزدیک به چهار پنجم از تولید ناخالص داخلی را پوشش میدهد.
صادرات عمدهٔ قبرس شامل: محصولات کشاورزی ، گندم، جو، سیب زمینی و مرکبات، تنباکو، محصولات صنعتی، پوشاک، کفش و صنایع دستی بودهاست. واردات عمده نیز شامل: مواد خوراکی، دام زنده، نفت و فراوردههای شیمیایی میباشد. گردشگری، خدمات مالی و املاک و مستغلات مهمترین بخش اقتصاد قبرس را تشکیل میدهند.
قبرس شاید کوچکترین اقتصاد اتحادیه اروپا باشد، اما اقتصاد بازار آزاد آن توانسته با وجود چالشهای بینالمللی، چشماندازی مثبت از خود نشان دهد. بخش ارزشمند خدمات، شامل گردشگری، خدمات مالی و مستغلات، کمتر از ۷۳ درصد از درآمد ملی این جزیره را تشکیل میدهند. قبرس از نظر استراتژیکی در مسیر سه قاره قرار گرفته، و اکنون خود را به دروازه تجاری بین اروپا، آسیا، خاور میانه و آفریقا ارتقا داده است، و سود دهی آن نشئت گرفته از جمعیت تحصیلکرده و مسلط به زبان انگلیسی، و عضویت آن در اتحادیه اروپا و زیر ساختهای مخابرات و تکنولوژی میباشد که سرمایهها وتجار بینالمللی را به خود جلب کرده، خصوصاً در بخش خدمات از قبیل بانکداری، بیمه، تبادلات بازرگانی خارجی، مشاوره، آموزش و پژوهش، مستغلات، تندرستی، خدمات مدیریت دریایی، گردشگری و ثبت شرکتها را شامل میشود.
درباره قبرس
جمهوری قِبرِس کشوری جزیرهای است، در شرق دریای مدیترانه که پایتخت آن نیکوزیا است. این کشور به دو بخش قبرس شمالی و بخش یونانینشین تقسیم میشود که در آن هردو زبان ترکی و یونانی رسمی هستند. یونانیها ارتودوکس و ترکهای قبرس مسلمان هستند.
جزیره قبرس بعد از جزیره ساردنی و سیسیل سومین جزیره بزرگ در دریای مدیترانهاست و جمهوری قبرس از اعضای اتحادیه اروپا میباشد.
جمعیت کل جزیره یک میلیون و صد هزار نفر است .۷۷ درصد مردم این جزیره یونانی و ۱۸ درصد نیز از ترکان قبرس هستند.
قبرس در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد و حکومت مستقل قبرس بر پایه مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کرد و بریتانیا، یونان و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند.
جمهوری قبرس به شش استان تقسیم شدهاست. نام این استانها فاماگوستا، کایرنیا، لارناکا، لیماسول، نیکوزیا، و پافوس است.
قسمت شمالی قبرس فرهنگی برگرفته از ترکیه و بخش جنوبی آن برگرفته از یونان دارد.
قبرس دارای تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای معتدل است. حدود ۱۲٪ زمینهای آن زیر کشت بوده و در آن مرکبات، سیب زمینی، گندم، زیتون و جو به عمل میآید. پرورش گوسفند، بز و خوک نیز رایج است. صنایع قبرس چندان پیشرفته نیست و شامل صنایع دستی و محلی میباشد. توریسم، منبع درآمد مهمی برای قبرس محسوب میشود.
مهاجرت به قبرس از طرق متنوعی امکان پذیر است برای اطلاع از جزئیات بیشتر می توانید مقالات تخصصی موجود در این وبسایت را مطالعه نمایید. شما عزیزان در صورت داشتن هرگونه سوال در زمینه انواع راه های مهاجرت به قبرس می توانید با موسسه حقوقی و مهاجرتی لگال آر ای ال (Legal REL) تماس حاصل نموده و اطلاعات لازم را به صورت مشاوره تلفنی رایگان کسب نمایید. امیدواریم مطالب مطرح شده در این نوشتار راهنمای مناسبی برای شما عزیزان بوده باشد.