وقت بخیر. از اینکه ما را همراهی می کنید بسیار خوشحالیم؛ ما در این بخش قصد داریم به طول کامل در خصوص کشور آلمان و طریقه مهاجرت و انواع مهاجرت به آلمان را مورد بررسی قرار دهیم.
آلمان، با نام رسمی جمهوری فدرال آلمان در اروپای غربی و اروپای مرکزی قرار گرفته است و پایتخت آن برلین است. کشور آلمان از شمال با دریای شمال، دانمارک و دریای بالتیک،از جنوب با اتریش و سوئیس، از شرق با لهستان و جمهوری چک و از غرب با فرانسه، لوکزامبورگ، بلژیک و هلند مرز دارد. مساحت این کشور برابر است با ۳۵۷ هزار و ۳۸۶ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۸۲ میلیون و ۸۷۷ هزار نفر است. این کشور ۱۶ ایالت دارد که بزرگترین ایالت آن بایرن یا باواریا و کوچکترین آن برمن است. طبق آخرین آمار انجام شده در سال ۲۰۱۹ جمعیت آلمان ۸۳/۳۸۶/۲۳۵ نفر است که از لحاظ جمعیت در رتبه ۱۷ قرار می گیرد. پر جمعیت ترین ایالت آلمان نوردراین-وستفالن است که حدود ۱۷ میلیون نفر در آن زندگی می کنند.
آلمان یکی از بهترین اقتصاد هارا در اروپا دارد. واحد پول آن ها یورو است. ماشین آلات، وسایل الکتریکی، مواد شیمیایی و دارویی را می توان از مهم ترین صادرات این کشور نام برد. دولت آلمان هم با توجه به لزوم به نیروی کار سیاست های مهاجرت نیرو های انسانی مفید و خارجی را در این بخش شروع کرده است. همه شهروندان خارجی که برای زندگی به آلمان مهاجرت می کنند نیاز به اخذ اقامت دارند، اما اگر برای مدت کوتاهی قصد ماندن و یا گردشگری را دارند فقط نیاز به اخذ ویزا خواهند داشت؛ اقامت به دو صورت کوتاه مدت و بلند مدت اامکان پذیر است که معمولا اقامت های زیر سه ماه کوتاه مدت و بیشتر از آن را بلند مدت می گویند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کشور آلمان روی لینک کلیک کنید
اخذ تابعیت به صورت آنی امکان پذیر نیست. در کشور آلمان ابتدا مجوز های یک ساله یا دو ساله می دهند و پس از چند مرتبه تمدید و اثبات خود ،مجوز اقامت دائم (Permanent Resident) اعطا می نمایند که این ها به استثنا روش پناهندگی می باشد و شخص پس از گذشت مدتی از دریافت این مجوز و آموختن زبان رسمی این کشور و همینطور گذراندن آزمونی از کتاب حاوی قوانین کشور مورد نظر و تاریخچه آن می تواند درخواست تابعیت یا شهروندی داشته باشد.
اگر شخصی شهروند اتحادیه اروپا یا سوئیس باشد، می تواند در آلمان تابعیت دو گانه داشته باشد اما اگر شهروندی غیر از این موارد باشد باید ابتدا تابعیت خود را لغو کرده و بعد تابعیت آلمان را اخذ کند. در هر حالت این روش پروسه ای زمان گیر خواهد بود که چیزی حدود ۸ سال یا بیشتر باید در آلمان سکونت داشته باشد تا بتواند برای شهروندی و اقامت دائم آلمان درخواست دهد.
در پایان این مقاله هم در صورت کسب اطلاعات بیشتر و یا رفع ابهامات خود در خصوص مهاجرت به آلمان می توانید با مشاوران ما در تماس باشید.
طبق بررسی های صورت گرفته در سال ۲۰۲۱ کشور آلمان از جمله کشور های مهاجرت پذیری است که سالانه مقصد مهاجرت بسیاری از ایرانیان است. این کشور دومین کشور مهاجر پذیر جهان بعد از آمریکا به حساب می آید که حدود ۵ میلیون مسلمان در آن اقامت دارند که از این نظر هم دومین کشور اروپا از لحاظ تعداد ساکنین مسلمان محسوب می شود. اخبار منتشر شده تا پایان سال ۲۰۲۰ نشان دهنده این است که دولت آلمان در حال آماده کردن یک قانون جامع برای تسریع سلسله اخذ مهاجرین متخصص (Skill Immigration) است.
مهاجرت به آلمان از اواسط سال ۲۰۱۵ تا سال ۲۰۱۷ فراز و نشیب های زیادی داشته است. اللخصوص به علت جنگ در سوریه و وضعیت امنیتی نامناسب در افغانستان و برخی کشور های دیگر خاورمیانه، ورود پناهجویان به کشور آلمان به صورت قانونی و یا غیر قانونی بیش از پیش رشد داشته است. برای مهاجرت به کشور آلمان راه های متفاوتی وجود دارد که در ادامه با همه آن ها آشنا خواهید شد.
به نوعی می توان گفت پر استفاده ترین روش از انواع روش های مهاجرت به آلمان روش تحصیلی است که بسیاری از مهاجران به خصوص مهاجران ایرانی این روش را برای مهاجرت موقت و یا دائم انتخاب می کنند. در مقاله مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل می توانید کاملا مطالب مربوط به این موضوع را مطالعه کنید.
یکی دیگر از انواع روش های مهاجرت، مهاجرت به روش کاری است. دولت آلمان سالانه بسیاری از پناهجویان و مهاجران را تحت پوشش قرار داده و آن ها می توانند با توجه به تخصصشان در کشور آلمان مشغول به کار شوند. در مقاله مهاجرت به آلمان از طریق روش کاری می توانید این موضوع را به طور کامل مطالعه کنید.
یکی از بهترین روش ها برای مهاجرت روش سرمایه گذاری است. دولت از آن دسته از افرادی که درآمد بالایی دارند استقبال کرده و آن ها را به سرمایه گذاری در این کشور دعوت می کند. آن ها هم می توانند از این طریق به راحتی مهاجرت کرده و اقامت خود را اخذ کنند. در مقاله مهاجرت به روش سرمایه گذاری این موضوع را مطالعه کنید.
از دیگر روش های مهاجرت می توان به روش ثبت شرکت اشاره کرد. دولت آلمان هم مانند بسیاری از دولت های دیگر همواره پذیرای سرمایه گذاران است. آن ها می توانند با ثبت شرکت خود و انجام معاملات و سرمایه گذاری در کشور آلمان از این طریق به درخواست اخذ اقامت کنند.
اگر در آلمان به دنبال شغلی هستید می توانید به این طریق مهاجرت کرده و درخواست اخذ اقامت از طریق ویزای جستجوی کار کنید.
طریقه دریافت blue card آلمان به نحوی است که دولت آلمان برای اشخاصی که متخصص هستند و یا تحصیل کرده اند راهی را آورده و از آن ها استقبال می کند زیرا این کار در واقع به پیشرفت اقتصاد کشور آلمان کمک خواهد کرد. در واقع به دلیل رشد منفی جمعیت در آلمان و کمبود نیروی کار می توان گفت مهاجرت به روش بلو کارت یکی از روش های مناسب مهاجرتی است.
ازدواج با یک فرد آلمانی این امکان را برای شما فراهم خواهد کرد تا بعد از ۳ سال اقامت مداوم در این کشور و در حالی که ۲ سال از ازدواج نیز گذشته باشد درخواست اقامت کنید. به طور کلی، در کشور های مختلف، قوانین متفاوتی در زمینه ازدواج با تبعه خارجی وجود دارد. مثلا در ایران، اگر مرد آلمانی با زن ایرانی ازدواج کند، تابعیت ایران را دریافت نخواهد کرد و به تبع آن از حقوق شهروندی نیز محروم می ماند. در مقابل اگر یک زن آلمانی با مرد ایرانی ازدواج کند، تابعیت همسر به وی تحمیل خواهد شد. اما در قوانین ازدواج در آلمان تبعیض و تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد.
نکته: اغلب اوقات آلمان قانون تابعیت مضاعف را نپذیرفته و تبعه ایران، برای درخواست تابعیت آلمان، باید تابعیت ایرانی خود را باطل کند.
طبق قاعده و سیستم خاک و خون که یک قاعده کلی به شمار می آید اگر زن و شوهری فرزندی را در کشور آلمان به دنیا بیاورند، آن بچه تابعیت کشور آلمان را خواهد گرفت. و همچنین اگر کودکی در این کشور با پدر مادر نامشخص و نامعلوم بوده هم تابعیت آلمان را دریافت خواهد کرد. کودکانی که پس از ۱ ژانویه سال ۲۰۰ از والدین غیر آلمانی متولد شده اند، تابعیت آلمان را دریافت خواهد کرد اگر حداقل یکی از والدین آن ها شرایط زیر را داشته باشد:
این گونه اشخاص برای حفظ شهروندی خود باید، تا قبل از ۲۳ سالگی و انقضای تابعیت، معیار هایی را که پیوند شخص با کشور آلمان را به اثبات می رساند، تایید کند. برای به اثبات رساندن این پیوند حداقل داشتن یک مورد از شرایط زیر الزامی است.
مهاجرت به آلمان از طرق متنوعی امکان پذیر است برای اطلاع از جزئیات بیشتر می توانید مقالات تخصصی موجود در این وبسایت را مطالعه نمایید. شما عزیزان در صورت داشتن هرگونه سوال در زمینه انواع راه های مهاجرت به آلمان می توانید با موسسه حقوقی و مهاجرتی لگال آر ای ال (Legal REL) تماس حاصل نموده و اطلاعات لازم را به صورت مشاوره تلفنی رایگان کسب نمایید و یا سوالات خود را در زیر این مقاله یادداشت نمایید.
امیدواریم مطالب مطرح شده در این نوشتار راهنمای مناسبی برای شما عزیزان بوده باشد.
در ادامه و در مقالات بعدی تک به تک به بررسی روش های مهاجرت و اخذ اقامت خواهیم پرداخت. موفق باشید